Βιβλία

Εξώφυλλο Το 1821 στη Συλλογική Μνήμη

Το 1821 στη Συλλογική Μνήμη

Στην Ελλάδα, ενώ η εθνική ιστορία κατέχει σημαντική θέση στις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις του δημοσίου χώρου, δεν αποτελεί συχνά και αντικείμενο ερευνών κοινής γνώμης. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι συλλογικές κοινωνικές στάσεις και αντιλήψεις απέναντι στην ιστορία, δεν έχουν τύχει μέχρι σήμερα αντικείμενο συστηματικής διερεύνησης. Αντίθετα με την εγχώρια υστέρηση, η αξιολόγηση των ιστορικών γεγονότων του...

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Ανατομία του Μακεδονικού Ζητήματος στη Δεκαετία του ’90

Ανατομία του Μακεδονικού Ζητήματος στη Δεκαετία του ’90

Μια αδημοσίευτη συνέντευξη του Ευάγγελου Κωφού που δόθηκε στον Γιάννη Μαυρή τον Σεπτέμβριο του 1995. H συνέντευξη του Ευάγγελου Κωφού, που δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά ολόκληρη, ηχογραφήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 1995, τρεις εβδομάδες πριν από την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ (13/9/1995) και μόλις δύο μήνες, μετά την αφυπηρέτησή του από το Υπουργείο...

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Δημοσκοπήσεις και Πρόβλεψη των Εκλογών στην Ελλάδα. 2004-2015

Δημοσκοπήσεις και Πρόβλεψη των Εκλογών στην Ελλάδα. 2004-2015

Το βιβλίο των Γιάννη Μαυρή και Γιώργου Συμεωνίδη καλύπτει τρία διακριτά, πλην όμως άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, αντικείμενα: Πρώτο, τις θεωρητικές αφετηρίες και τη μεθοδολογία της πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος, με χρήση πολιτικών δημοσκοπήσεων. Δεύτερο, τη διαχρονική παρακολούθηση και ανάλυση της πολιτικής σκηνής και των εκλογικών τάσεων του κομματικού συστήματος της ύστερης Μεταπολίτευσης. Τρίτο, το...

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Κόμματα και Κοινωνικές Συμμαχίες στην Προδικτατορική Ελλάδα (διαδικτυακή ανατύπωση 2012)

Κόμματα και Κοινωνικές Συμμαχίες στην Προδικτατορική Ελλάδα (διαδικτυακή ανατύπωση 2012)

Το βιβλίο των Χριστόφορου Βερναρδάκη και Γιάννη Μαυρή Κόμματα και Κοινωνικές Συμμαχίες στην προδικτατορική Ελλάδα. Οι προϋποθέσεις της μεταπολίτευσης εκδόθηκε τον Μάιο του 1991 από τις εκδόσεις Εξάντας και αποτέλεσε, έκτοτε, αναφορά για την μελέτη της προδικτατορικής περιόδου. Αν και κυκλοφόρησε πριν από δύο δεκαετίες, η αλλαγή εποχής που συντελείται και οι αναφορές στην προδικτατορική περίοδο που πληθαίνουν, το καθιστούν απροσδόκητα επίκαιρο. Στην παρούσα διαδικτυακή ανατύπωση έχουν διορθωθεί μόνο τα λάθη των πινάκων και των διαγραμμάτων και έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των κομμάτων και των οργανώσεων που αναφέρονται. Επιπλέον, προστέθηκαν αναλυτικό θεματικό ευρετήριο και κατάλογοι πινάκων και διαγραμμάτων.

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Βαρόμετρο 2007: Οι έρευνες Κοινής Γνώμης της Public Issue

Βαρόμετρο 2007: Οι έρευνες Κοινής Γνώμης της Public Issue

Με την έκδοση των σημαντικότερων ερευνών του 2007, συνεχίζουμε την εκδοτική μας προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2006, παράλληλα με την ερευνητική μας δραστηριότητα. Ο τόμος του 2007 είναι εκτενέστερος του προηγουμένου και διακρίνεται τώρα σε επτά μέρη, καθότι στη φετινή έκδοση προστέθηκαν τρία νέα αυτοτελή μέρη: για την εξωτερική πολιτική (τέταρτο μέρος), τα μέσα ενημέρωσης (έκτο μέρος) και την οικολογία (έβδομο μέρος).

 Στον τόμο περιέχονται:

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Βαρόμετρο 2006: Οι έρευνες Κοινής Γνώμης της Public Issue

Βαρόμετρο 2006: Οι έρευνες Κοινής Γνώμης της Public Issue

Με την έκδοση των σημαντικότερων ερευνών του 2006, εγκαινιάζουμε μια νέα εκδοτική πρωτοβουλία, παράλληλα με την ερευνητική μας δραστηριότητα. Η ετήσια έκδοση των ερευνών της Public Issue αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθότι -συνιστά το εντελώς αναγκαίο συμπλήρωμα και το επιστέγασμα της πολύχρονης ερευνητικής μας προσπάθειας.

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Κράτος και Διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο;

Κράτος και Διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο;

Κυκλοφορεί η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά - 2008 σε έκδοση της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ "Κράτος και Διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο;"

Περισσότερα [ + ]

Εξώφυλλο Εθνική Έρευνα για τις Νέες Τεχνολογίες και την “Κοινωνία της Πληροφορίας” – 2002

Εθνική Έρευνα για τις Νέες Τεχνολογίες και την “Κοινωνία της Πληροφορίας” – 2002

Η Εθνική Έρευνα για τις Νέες Τεχνολογίες και την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2002 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η έρευνα, η οποία αφορά στον γενικό πληθυσμό της χώρας, χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας", του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, σχεδιάσθηκε από το ΕΔΕΤ, σε συνεργασία την εταιρεία VPRC.

Περισσότερα [ + ]
Εξώφυλλο Οι νέοι του καιρού μας. Αξίες, στάσεις και αντιλήψεις της ελληνικής νεολαίας (1997-1999)

Οι νέοι του καιρού μας. Αξίες, στάσεις και αντιλήψεις της ελληνικής νεολαίας (1997-1999)

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο V-PRC συνεργάστηκαν το 1997 και το 1999 στη διενέργεια δύο μεγάλων πανελλαδικών ερευνών με αντικείμενο τις ιδεολογικές στάσεις, τις αντιλήψεις και τις αναζητήσεις της νέας γενιάς.

Περισσότερα [ + ]

Εξώφυλλο Έρευνα για τις Συνθήκες Διαβίωσης και Εργασίας των Εργαζομένων στην Αθήνα, Βασικά συμπεράσματα

Έρευνα για τις Συνθήκες Διαβίωσης και Εργασίας των Εργαζομένων στην Αθήνα, Βασικά συμπεράσματα

Εκδόθηκε από τις Εκδ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Μάιος 1998

Περισσότερα [ + ]

Επόμενη σελίδα »